Advanced Article Quiz
1. I had ___ egg and toast for breakfast.
"Egg" starts with a vowel sound. (áĄááśáá˝ááşáááş áĄáááşáážááˇáşá
ááąáŹááźáąáŹááˇáş "an" ááŻáśá¸áááŤáááş)
â
Answer: B) an
2. She is ___ most intelligent student in the class.
Superlatives use which article? (áĄááźááˇáşááŻáśá¸áĄáááˇáşááᯠááźáááˇáşáĄá፠"the" ááŻáśá¸áááŤáááş)
â
Answer: C) the
3. We met ___ old man who told us a story.
First time mentioning this person. (áááááŻáśá¸áĄááźáááş ááąáŹáşááźáááˇáşáĄá፠"a" ááŻáśá¸áááŤáááş)
â
Answer: A) a
4. I usually drink ___ coffee in the morning.
Uncountable noun, general. (áááąáá˝ááşáááŻááşááąáŹ ááŹááşá áĄáá˝áąáá˝áąááźáąáŹáááŻááźááşá¸ááźá
áşá article ááááŻááŤ)
â
Answer: D) 0
5. They stayed at ___ hotel near the beach.
First time mentioning the hotel. (áááááŻáśá¸áĄááźáááş áááşáá˝ážááşá¸ááźááşá¸ááźá
áşá "a" ááŻáśá¸áááŤáááş)
â
Answer: A) a
6. ___ sun sets in the west.
There is only one sun. (ááąáááş áá
áşááŻáááşá¸áážáááąáŹááźáąáŹááˇáş "the" ááŻáśá¸áááŤáááş)
â
Answer: C) the
7. I watched ___ interesting documentary last night.
"Interesting" starts with a vowel sound. ("Interesting" áááş áĄáááşáážááˇáşá
ááąáŹááźáąáŹááˇáş "an" ááŻáśá¸áááŤáááş)
â
Answer: B) an
8. My mother is ___ teacher.
Mentioning profession for the first time. (áĄááŻááşáĄáááŻááşááᯠáááááŻáśá¸áĄááźáááş ááąáŹáşááźááźááşá¸áá˝ááş "a" ááŻáśá¸áááŤáááş)
â
Answer: A) a
9. ___ life is full of surprises.
Used when talking about life as a concept. (áááááŻáááˇáşáĄáá°áĄáááᯠááźáąáŹáááˇáşáĄá፠"the" ááŻáśá¸áááŤáááş)
â
Answer: C) the
10. I love listening to ___ jazz music.
General music genres. (áĄáá˝áąáá˝áąááŽááĄááťááŻá¸áĄá
áŹá¸ááťáŹá¸áá˝ááş article ááááŻááŤ)
â
Answer: D) 0
11. He works as ___ engineer in Singapore.
What sound does "engineer" start with? ("Engineer" áááş áĄáááşáĄááśáážááˇáşá
ááąáŹááźáąáŹááˇáş "an" ááŻáśá¸áááŤáááş)
â
Answer: B) an
12. We're going to ___ university open day tomorrow.
"University" starts with "you" sound. ("University" áááş "áá°" áĄááśáážááˇáşá
ááąáŹááźáąáŹááˇáş "a" ááŻáśá¸áááŤáááş)
â
Answer: A) a
13. They crossed ___ Red Sea by boat.
Names of seas and oceans? (áááşáááşáážááˇáşáááŻáášáááŹáĄáááşááťáŹá¸áá˝ááş "the" ááŻáśá¸áááŤáááş)
â
Answer: C) the
14. He told us ___ funniest joke ever.
Superlatives? (áĄááźááˇáşááŻáśá¸áĄáááˇáşááᯠááźááąáŹ á
ááŹá¸ááŻáśá¸ááťáŹá¸áážááˇáşáĄáá° "the" ááŻáśá¸áááŤáááş)
â
Answer: C) the
15. ___ water in this bottle is not clean.
Specific water mentioned. (ááááťááąáŹ ááąááᯠáááşáá˝ážááşá¸ááąáŹááźáąáŹááˇáş "the" ááŻáśá¸áááŤáááş)
â
Answer: C) the